ZEVENAAR, 14 november 2014 – De Zevenaarse cirkelzagenfabriek Kinkelder heeft 6 miljoen euro gestoken in een overname en een uitbreiding van het machinepark. De investering is gedaan uit strategisch belang, met als doel om hoogwaardige kennis én deskundig personeel binnen de muren van het bedrijf te houden. Kinkelder is producent van cirkelzagen die wereldwijd vooral door autofabrikanten worden gebruikt. De zagen zijn voorzien van een ultradunne deklaag die de levensduur verlengt en prestaties verhoogt. Klanten kunnen dankzij deze coating hun productiekosten terugdringen, aldus directeur Erwin Hissink.

Duits familiebedrijf

Kinkelder heeft het vervaardigen van de hoogwaardige coatings steeds uit laten voeren door het Duitse familiebedrijf Eifeler. Deze onderneming is vorig jaar in handen gekomen van de multinational Voestalpine uit Oostenrijk. Verkoop van kennis aan andere partijen lag daarmee op de loer.

Risico 

Dat risico is met de investering weggenomen. Kinkelder neemt een deel van het personeel en alle machines over van Voestalpine. Gelijktijdig is besloten te investeren in 2 nieuwe coatingmachines.© De Gelderlander 2014