Duitse Iris Thomas (r) van zaagbladenfabrikant Kinkelder volgt een training Nederlands bij Rijn IJssel. Links: productieleider Kinkelder Hüs Tercanli.

Meer dan ooit is er behoefte aan voortdurende scholing. Het tempo waarin functies en beroepen veranderen, neemt toe. Regionaal opleidingencentrum Rijn IJssel Training & opleiding speelt hier op in en biedt allerlei opleidingen voor volwassenen: desgewenst op maat samengesteld voor bedrijven, zoals een training Nederlands voor Duitstalige werknemers.

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een van de basisvoorwaarden voor een goede communicatie op de werkvloer. Dat beaamt ook Hüs Tercanli, productieleider bij Kinkelder: een van de grootste fabrikanten van zaagbladen ter wereld. Met veertien vestigingen in acht landen is met name de vestiging Zevenaar in de grensregio aantrekkelijk voor Duitstalige medewerkers. “Inmiddels komt tien procent van de werknemers uit Duitsland.”

Dezelfde taal spreken
De communicatie verliep niet altijd even goed met deze mix van Nederlands- en Duitssprekende medewerkers. “Voor een goede werkoverdracht in ons technische werk komt het aan op details: dezelfde taal spreken waarin de nuances duidelijk overkomen is daarbij erg belangrijk,” licht HR-manager Dick Pelskamp van Kinkelder toe.

Leren op de werkvloer
Aanleiding voor Rijn IJssel Training & Opleiding en Kinkelder om begin 2014 de handen in een te slaan en gezamenlijk invulling te geven aan een training Nederlands. Uitgangspunt: learning on the job. Rijn IJssel stelt een plan van aanpak op dat aansluit op de behoefte en specifieke situatie van het bedrijf. De medewerkers krijgen les op hun eigen niveau van deskundige en ervaren docenten van Rijn IJssel. In de lessen wordt geoefend met materiaal afgeleid uit de werksituatie van Kinkelder.

Effect op kwaliteit en productiviteit
Tercanli: “Met name in de werkoverdracht en het onderlinge contact is veel vooruitgang geboekt. Drempels om elkaar aan te spreken en van elkaar te leren zijn verlaagd. Dit heeft een positief effect op de kwaliteit en productiviteit van het werk.”

Een leven lang leren
Rijn IJssel leidt elk jaar circa 14.000 studenten op en biedt een breed scala aan cursussen, trainingen en beroepsopleidingen. Maar leren stopt niet na afronding van een opleiding. Voor elke organisatie en voor elk individu is een leven lang leren en jezelf ontwikkelen van belang. Pelskamp: “Het inbedden van een opleidingsstructuur in de organisatie is een voorbeeld waarbij je medewerkers constant een uitdaging kunt bieden.” Rijn IJssel Training & Opleiding werkt nauw samen met het bedrijfsleven in de regio Arnhem om daar als opleidingspartner een bijdrage aan te leveren. “Het is belangrijk dat bedrijven en het onderwijs dicht bij elkaar staan om kwaliteit te blijven leveren en diversiteit te generen.”

Klik hier om het originele artikel te lezen