Na in 2013 uit het niets op nr. 70 in de lijst te zijn verschenen, maakt cirkelzagenproducent Kinkelder BV voor het vierde jaar op rij deel uit van de Maakindustrie Top 100 van MT magazine.

Ten opzichte van 2015 (nr. 67) is het bedrijf maar liefst 15 plaatsen in de ranglijst gestegen naar nr. 52. En dat is het vermelden meer dan waard.

De ranglijst met de 100 best presterende MKB-maakbedrijven van Nederland wordt ieder jaar samengesteld door Management Team in samenwerking met Mazars Berenschot Corporate Finance. Hierbij is gekeken naar bedrijven met een omzet tot een half miljard euro. Het gaat om bedrijven met een Nederlandse moederonderneming, die leveren aan B2B-bedrijven. Al deze ondernemingen zijn beoordeeld op vier factoren: hun omzet, omzetgroei, EBITDA en hun return on invested capital.

Kinkelder was vanaf 1945 actief in de productie van landbouwmachines, maar heeft zich sinds de jaren 60 toegelegd op de productie van zaagbladen. De industriële cirkelzaagbladen die door Kinkelder worden geproduceerd, worden geëxporteerd naar 70 landen. In de Verenigde Staten heeft het 4 vestigingen, onder meer in Detroit. ‘Kwaliteit en innovatie is wat ons onderscheidend maakt’, zegt CEO Erwin Hissink.

‘Zo zijn wij door de provincie Gelderland uitgekozen om als inspiratiebron te fungeren voor andere bedrijven in de Maakindustrie. De kracht van Nederland is de aanwezigheid van hoogwaardige technologieën. De maakindustrie kan goed gebruik maken van elkaars expertise. Daarnaast vormen instituten zoals TNO en universiteiten een goede aanvulling als kennisbron en omdat Nederland relatief klein is, hebben we een directe toegang tot bedrijven en instellingen.’

Klik hier om door te gaan naar de gehele Maakindustrie Top 100 2016 lijst op de website van MT.