Ook dit jaar is Kinkelder weer in de Maakindustrie100 van MT/Sprout te vinden, met een eervolle vermelding op plaats 80 (Knight Acquisition B.V.).

Jaarlijks selecteert MT/Sprout in samenwerking met CFI Netherlands de 100 best presterende maakbedrijven van Nederland tot een omzet van 500 miljoen euro. Het overzicht bestaat uit maakbedrijven met een Nederlandse moederonderneming die producten maken en leveren aan andere bedrijven (B2B) en direct aan consumenten (B2C). Voedsel producerende bedrijven zijn niet in deze lijst opgenomen. Bij de samenstelling van de lijst wordt gebruik gemaakt van publiek beschikbare informatie.

Voor de totstandkoming selecteerde  CFI Netherlands de 300 grootste MKB-maakindustriebedrijven.  Deze zijn vervolgens gerangschikt op vier criteria:

  1. Omzet 2020 (inclusief mutatie onderhanden werk)
  2. Omzetgroei 2016– 2020 (in %)
  3. Gemiddelde EBIT 2016– 2020 (in %)
  4. Gemiddelde ROIC 2016– 2020 (in %)
    ROIC staat voor Return On Invested Capital, waarbij de EBIT afgezet wordt tegen het kapitaal wat in de onderneming zit.

Aan de hand van de vier criteria zijn vier ranglijsten gemaakt. De bedrijven hebben vervolgens punten gekregen voor hun plek op de ranglijst. Deze punten zijn bij elkaar opgeteld, wat één totaalscore oplevert. Indien bedrijven hierbij ex aequo eindigen, geeft de omzet 2020 de doorslag.

Kijk hier om door te gaan naar de gehele Maakindustrie100 lijst op de website van MT/Sprout.