Kinkelder blinkt uit in innovatie!

Kinkelder behoort dit jaar tot een van de best geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland. Dat maakte Deloitte afgelopen week bekend.

De kwalificatie maakt onderdeel uit van het ‘Best Managed Companies 2012’ programma dat Deloitte in samenwerking met TiasNimbas Business School en VNO-NCW organiseert. Deloitte concludeert dat de groep Best Managed Companies 2012 goed scoort op het thema innovatie. Kinkelder werd bovendien geprezen vanwege hun aandacht voor personeel en cultuur.

Deloitte organiseerde het Best Managed Companies programma voor de vijfde maal. Kinkelder deed dit jaar voor de eerste keer mee en werd door de kritische jury geselecteerd tot de groep best geleide bedrijven. Hiervoor beoordeelde Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van Kinkelder. In totaal meldde zich dit jaar 152 bedrijven aan. De landelijke jury koos uiteindelijk de 72 ondernemingen die een jaar lang de titel ‘Best Managed Company’ mogen voeren. Van de 87 “nieuwkomers” zijn er uiteindelijk 59 afgevallen. Kinkelder behoorde tot de groep van 28 winnaars in deze categorie.

Kinkelder viel op vanwege haar sterke innovatieve karakter op het gebied van producten en toepassingstechnologie. Erwin Hissink, Algemeen Directeur en Sjak Ponjée, Financieel Directeur,  zeggen hierover: ” onze investeringen in processen, hoogwaardige apparatuur en medewerkers zijn de basiselementen voor succesvol innoveren.”  Daarnaast geeft Erwin Hissink aan dat het programma zeer waardevol is voor de ontwikkeling van het bedrijf:  “De feedback die we van Deloitte krijgen op onze bedrijfsvoering bieden handvatten voor de toekomst. Het komende jaar zal Kinkelder zich verder ontwikkelen op het gebied van m.n. kwaliteit, mens en cultuur.”

Deloitte is enthousiast over de groepsresultaten van dit jaar. Herman Roose, partner bij Deloitte en juryvoorzitter Best Managed Companies: “Ondanks de economische tegenwind laten de bedrijven prima cijfers zien. De sleutel tot dit succes lijkt een sterke focus op innovatie, waardoor men zich goed door de crisis lijkt te slaan.” Roose vervolgt: “succesvolle bedrijven zijn continue bezig met de volgende stap, de toekomst. Zij passen niet alleen op de winkel maar zijn gericht bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten of markten.” De jury van Best Managed Companies is van mening dat juist in de komende jaren bedrijven met innovatie in hun DNA het verschil gaan maken.

Over Best Managed Companies
Jaarlijks gaat Deloitte op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordeelt Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op financieel gezonde, niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met een omzet van minimaal 10 miljoen euro, waarvan de CEO ook een aandeel in het bedrijf heeft. Op www.bestmanagedcompanies.nl vindt u meer informatie over het programma en een overzicht van de 72 Best Managed Companies 2012.