Het familiebedrijf Kinkelder is in 1945 opgericht door de heer Piet de Kinkelder. Vandaag de dag wordt het bedrijf nog steeds geleid door de familie De Kinkelder, ondersteund door een team van ervaren business professionals.

Het bedrijf, gevestigd in een landelijk gebied in het oosten van Nederland, was in eerste instantie gericht op het ontwerp en productie van landbouwmachines. In begin jaren ’60 kwam de productie van zaagbladen op gang en in 1964 werden er in de fabriek de eerste HSS cirkelzagen geproduceerd.

Kinkelder heeft in haar historie enorme ervaring opgedaan in de productie en toepassing van cirkelzaagbladen. Door vele innovaties hebben wij een toppositie in de markt verworven en mogen wij ons een van de meest toonaangevende spelers op het gebied van cirkelzaagtechnologie noemen. Met de unieke combinatie van zowel HSS-, hardmetaal als ook segmentzaagbladen bieden wij de juiste oplossing in toepassingen voor automotive, buisproductie en alle overige metaalverwerkende industrieën.