Meilink coördineert als een spin in het web alle logistiek rondom het inpakken van de industriële cirkelzaagbladen die Kinkelder produceert. Een belangrijke schakel in dit proces is de vakkundige inzet en grote flexibiliteit van de medewerkers van sociaal werkvoorzieningsschap Delta in Zutphen.

Als producent van industriële cirkelzaagbladen biedt Kinkelder in Zevenaar op maat gesneden oplossingen voor iedere verspaningsprofessional.

Meilink coördineert vanuit haar expertise alle logistiek rondom het verpakken van de industriële cirkelzaagbladen van Kinkelder. Hierbij heeft Meilink haar Meilink Chain Solution Design ingezet voor een optimaal ontwerp voor specifiek het verpakken en vervoeren van de extreem scherpe zaagbladen. De constructie, zowel opbouw als kartonsoort, is gekozen om het verpakte product maximaal te beschermen.

Over de ervaringen die alle partijen in het uitvoeringsproces opdoen met de verpakking wordt intensief teruggekoppeld. De ervaringen hiermee past Meilink daadwerkelijk toe binnen een permanent verbeterproces.

Meilink is gespecialiseerd in het produceren van verpakkingen in (zeer) zware golfkarton kwaliteiten en maakt gebruik van haar geselecteerde partners in de lichtere soorten. Deze leveren de halffabricaten, in de vorm van stansverpakkingen, vervolgens aan bij sociale werkplaats Delta in Zutphen. Zij vouwen de zaagbladdozen voor Kinkelder voor en verlijmen die daarna. Het is een volledig ge-engineerde verpakking met een geïntegreerde buffer die scherpe, zware zaagbladen volledig buffert.

Bron: www.meilink.eu